SHARE

Anna Randal for Art-Sheep

All images courtesy of Nordic bros. Design Community

 

Nordic bros. Design Community designed a bright shop in Yeonhee-Dong, South Korea, called North Gate Salon.

Their challenge was to design an alternative for a building that had a ground floor of 13m2, a first floor of 7m2 and a veranda of 8m2 . Unfortunately, and apart from the limitations because of the restricted space, the designers found themselves having some issues with local building codes, as they were not allowed to alter the building, unless they were to “repair” it.

The team did focused on “repairing” the building, by designing its interior. The ground floor now includes a toilet and accessible–and retractable–stairs that separate it form the storage space on the first floor which can be also used as a working area.

Its high design and small size create a warm and sweat atmosphere that make it just the perfect space for an antique store or a girly clothing shop.

via designboom

img_1_1427616294_6ab8e15ef9f93338d2bae8245d63e279 img_3_1427616294_b220d271d31875e49995e547c8100244 northgatesalondesignboom03-818x988 img_4_1427616294_68510722426eb659d28421c5caa9a44e img_6_1427616294_1ea4ad7d793bd3e6d158c6e53d733c5f northgatesalondesignboom01-818x905 northgatesalondesignboom02-818x874

 

SHARE